Kaka

 

2 dl blandade bär 

4 2/4 dl mandelmjöl 

1 1/2 msk fiberhusk

2 msk kokosolja / 2 ekologiska ägg

1/2 dl stevia strö, sukrin, honung eller agave går också bra

1/2 dl linfrön, kan uteslutas

4 tskbakpulver

1 nypa salt

2 krm kardemumma

1 1/2 dl mandelmjölk eller rismjölk

 

Glasyr: 

3 msk fet kokosmjölk

1 msk kokosolja

2 tsk citronsaft, gärna av en ekolgisk citron 

2 msk sukrinmelis eller honung

 

Gör så här: Sätt ugnen på 180 C. Blanda alla torra ingredienser i en skål, häll därefter i dom blöta. Blanda väl. Fetta in en brödform, gärna med mer kokosolja. Smeten ska inte täcka hela vägen upp. Välj form så att minst 2 cm finns kvar till kanten för att brödet ska kunna svälla lite. Häll i smeten och placera i mitten av ugnen. 35-45 minuter. Kakan ska ha en krispig yta. Låt det svalna innan du skär upp det. I en kastrull på låg värme, blanda ingredienserna till glasyren. Låt kakan svalna en aning innan du häller på den. Glasyren stelnar efter några minuter i kylskåp. Garnera med färska bär.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0