Kaka
2 dl blandade bär
4 2/4 dl mandelmjöl
1 1/2 msk fiberhusk
2 msk kokosolja / 2 ekologiska ägg
1/2 dl stevia strö, sukrin, honung eller agave går också bra
1/2 dl linfrön, kan uteslutas
4 tskbakpulver
1 nypa salt
2 krm kardemumma
1 1/2 dl mandelmjölk eller rismjölk
Glasyr:
3 msk fet kokosmjölk
1 msk kokosolja
2 tsk citronsaft, gärna av en ekolgisk citron
2 msk sukrinmelis eller honung
Gör så här: Sätt ugnen på 180 C. Blanda alla torra ingredienser i en skål, häll därefter i dom blöta. Blanda väl. Fetta in en brödform, gärna med mer kokosolja. Smeten ska inte täcka hela vägen upp. Välj form så att minst 2 cm finns kvar till kanten för att brödet ska kunna svälla lite. Häll i smeten och placera i mitten av ugnen. 35-45 minuter. Kakan ska ha en krispig yta. Låt det svalna innan du skär upp det. I en kastrull på låg värme, blanda ingredienserna till glasyren. Låt kakan svalna en aning innan du häller på den. Glasyren stelnar efter några minuter i kylskåp. Garnera med färska bär.