Bananer

Bananer är en fantastisk frukt/grönsak!
Den kan stoppa akuta allergiska besvär!
Jag har själv blivigt hjälpt av bananer närjag fick en allergisk reaktion mot nötter som jag är allergisk emot. Jag känner ganska så fort när jag fått i mig nötter för svullnad i mun och hals kommer ganska så fort efter intag av nöter. 

Jag och min familj var i Thailand på semester och hade gjort en dagsutflygt till en ö med en longtail båt. Resan tog ca 30 min. Vi blev avsläppta och bestämde att vi skulle bli hämtade av samma båt klockan 16 samma dag. Vid 12 tiden ville vi käka lunch och tänkte att vi skulle prova mten på båtarna som låg vid strandkanten där de lagade mat på båten. Vi förklarade klart och tydligt att jag var allergisk mot nötter och speciellt mot jordnötter. Dem sa att det inte fanns några nötter i maten så vi köpte glatt mat och gick och satte och för att äta. Vi alla började äta och efter 2-3 tuggor så känner jag i munnen att det börjar svullna!!!!! PANIK, allergimedicinen?? Vart är den? Adrenalin sprutan vart är den??? Ingen medicin fanns med i väskan, allt låg kvar på hotellrummet. Shit vad gör vi nu tänkte vi. Vi hade bara massa vatten och lite bananer. Men vi tänkte att vi får ta det vi har och det gjorde jag givetvis. Jag började dricka en massa vatten och äta flera bananer. Efter 15 minuter så kännde jag att svullnaden i munnen vara på väg tillbakaså efter ytterligare 15 minuter var jag symptomfri. HELT FANTASTIKT!

Nu säger jag inte att det KOMMER FUNGERA på alla allergiska reaktioner, men bananer har en lindrande effekt. Så tänk nästa gång du eller någon annan skulle man få en allergisk reaktion och man inte har någon medicin med sig prova då med banan och se om besvären lindras. BANAN ÄR GRYMT BRA!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0